Home Articole medicale Ce materiale te vor ajuta sa iei cu brio examenul de admitere la medicina (Anatomie si fiziologie umana Barron's plus multe alte resurse)

Ce materiale te vor ajuta sa iei cu brio examenul de admitere la medicina (Anatomie si fiziologie umana Barron's plus multe alte resurse)

ARTICOL PUBLICAT DE:
Echipa Paginamedicala.ro online
19 Februarie 2020 11:06

Dacă te pregătești să dai la medicină în acest an, cu siguranță, ai început deja numărătoarea inversă până la perioada examenelor, ai pe birou cartea de Anatomie și fiziologie umană Barron's și cu fiecare pagină pe care o întorci știi că te afli din ce în ce mai aproape de acest important moment. 


Cinci atuuri ale acestei lucrări (Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină) dedicată viitorilor studenți îți vor face procesul de învățare mai simplu și mai plăcut:

  1. În primul rând este un manual logic structurat pentru a facilita învăţarea sistematică şi uşoară a anatomiei şi fiziologiei; 
  2. Un alt atuu este că în această carte vei găsi o prezentare detaliată a structurii şi funcţiilor corpului uman;
  3. Te vei putea organiza mai bine cu ajutorul ei și vei avea posibilitatea să asimilezi pas-cu-pas informațiile de care ai nevoie pentru examen. Asta pentru că fiecare sistem al organismului este abordat într-un capitol separat;
  4. În plus, cartea îți oferă o serie de grafice, diagrame şi ilustraţii instructive care vor face învățarea mai dinamică și mai logică;
  5. Poate fi comandat online de pe site-ul unei librării specializate și ajunge în aproximativ 3 zile de la comandă.

 

Pe ce alte materiale didactice te mai poți baza pentru admiterea la medicină

Există o serie de resurse tipărite care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta de studiu până în ziua examenului (și nu numai).

  1. cărți complementare de anatomie - și mă refer aici la dicționare, ghiduri de anatomie, atlase și materiale interactive care fac învățarea mai ușoară și mai relaxantă (de exemplu: atlasul “de colorat”);
  2. lucrări de medicină generală - Esențiale pentru instruirea ta sunt dicționarele clasice sau ilustrate, materialele de semiologie medicală, ghidurile și tratate medicale.  
  3. lucrări medicale în limbă străină Medicina se bazează pe un “limbaj universal” la nivel de practică, dar comunicarea profesională și informarea trebuie să poată fi făcută facil atât în limba maternă cât și în limbi de circulație internațională. Îți vor fi, așadar, de ajutor cărțile de medicină publicate sub editurile Cambridge University Press sau Oxford University Press.

 

Un alt mod productiv și eficient de pregătire sunt cursurile de simulare a examenului de admitere puse la dispoziție de către o parte dintre facultățile din țară. Un exemplu bun în acest sens  sunt cursurile de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca care se vor desfășura în această primăvară. Înscrierile se pot face, în perioada 27 ianuarie - 28 februarie 2020 în baza unui formular de înscriere completat (online, sau direct la sediul universității) iar desfășurarea lor va avea loc în 07.03.2020, 14.03.2020, 21.03.2020 și 28.03.2020.

Materialele interactive (teste grilă, cursuri digitale, etc) și site-urile dedicate (de tipul www. studentconsult.com) îți pot fi, de asemenea, de mare ajutor în procesul de învățare.

Cum se fac evaluările la examenul de admitere la medicină în 2020

Așa cum probabil știi deja, există două tipuri de abordări pentru admiterea la facultățile de medicină: examen sau dosar.

Pentru a avea un exemplu ilustrativ, ne vom raporta la modul de evaluare propus (tot) de Facultatea de Medicină din Cluj.

Aici poți opta fie pentru concurs de admitere scris, în limba română - ceea ce îți va permite să aplici pentru locurile de la buget - fie pentru varianta de evaluare a performanţelor şcolare și a realizărilor personale  - putând aplica, în această variantă, doar la locurile cu taxă.

Evaluarea performanţelor candidaţilor se face de către:

a. de către o comisie constituită la nivelul fiecărei facultăţi din decan şi prodecani;

b. conform unui calendar stabilit anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie;

c. prin analiza documentelor conţinute în dosarul de concurs al candidatului;

d. pe baza unor criterii de selecţie generale la nivel de universitate şi specifice pentru fiecare facultate, în parte.

Între candidaţii admişi prin concurs şi cei admişi prin evaluarea performanţelor şcolare şi a realizărilor personale constă în posibilitatea de finanţare a studiilor și cuantumul taxelor percepute.

Așa cum aminteam și mai sus, spre deosebire de cei care aplică la facultate cu dosar, candidaţii admiși prin concurs cu probă scrisă au acces atât la locurile bugetate de statul român sau cât și la locuri cu taxă.

104 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate