Home Articole medicale Discernamantul

Discernamantul

ARTICOL PUBLICAT DE:
Dorin Adrian Cristea online
Specializare: Psihiatrie
24 Iunie 2014 11:29

Pierderea discernamantului poate fi de 2 cauze: mentala si biologica. La cei cu pierderea biologica a discernamantului e simplu. Se interneaza obligatoriu fara discutie. La cei cu pierderea mentala a discernamantului cauzele sunt foarte complexe: sociale (defavorizati, antisociali, hiperfavorizati), de drept (injustitie, coruptie, justitie), epigenetice, genetice, manipulare. Stabilirea gradului de discernamant e obligatorie  la orice internare si constituie singularul motiv de internare veridic. E obligatoriu sa fie gratuita (stabilirea) si e necesar sa fie consimtita la internarea voluntaraSmile! Are consecinte medicolegale psihiatrice dar si psihologice. Poate fi contestata in (sau de) Instanta sau avocat, procuror si e obligatoriu sa se precizeze daca e consimtita prin semnatura sau nu si fara trucuri de smuls semnatura pacientului. Discernamantul poate fi selectiv pastrat si se precizeaza. Discernamantul poate fi manipulat sau nu si se precizeazaFrown. Manipularea poate avea beneficii sau obligatii personale sau nuMoney mouth. Luciditatea poate fi segregata de diferite cauze care impiedica manifestarea discernamantului. Este important de stabilit Recordingul (memoria-care te poate contesta) daca e clar sau modificat/absent. Incoercibilitatea (vide infra in forum) e un alt semn important pentru stabilirea discernamantului (incapacitatea de a se contine). Recordingul la internare (o forma de insight care pastreaza in special memoria fireasca intacta utila ulterior pentru discernamantEmbarassedCool), incoercibilitatea si gradul de adevar al identificarii proiective (necesar deasemenea pentru stabilirea disernamantului) sunt precizate ca definitie in articolele de mai sus.

Tratamentul bruscat este tratamentul fara consimtamantul persoanei. Chiar si internata in spital, fara propria vointa, persoana are dreptul de a refuza tratamentul daca considera ca este sanatoasa. Medicul poate interna nonvoluntar la cererea societatii (chiar si nejustificata!?)Yell dar nu poate aplica un tratament fara ca persoana sa creada ca este bolnava  sau il poate aplica insa nu fara consecinte ca trauma psihica chiar cu idei de persecutie si suicidSealed. Cu alte cuvinte tratamentul bruscat da noncomplianta si rezistenta terapeuticaCry si "boala" nu raspunde indiferent de formula chimica a tratamentului aplicat cu exceptia stergerii memoriei bruscariiEmbarassed. Stergerea memoriei bruscarii apare in cazurile de dementiere precoce.                    

1. Insight: recunoasterea motivelor internarii/evaluarii

               ~ recunoaste motivele internarii

               ~ accepta motivele internarii

               ~ recunoaste nevoia de tratament specializat

               ~ accepta nevoie de tratament specializat

               ~ recunoaste nevoia de internare

               ~ accepta nevoie de internare

               !  caracterul volitiv al prezentarii la medic

               ~ cunoasterea caracterului si tipului de tratament dar si a variantelor optionale alternative

               ~ cunoasterea riscului ramanerii sub observatie psihiatrica (trebuie instiintat)

               ~ acceptarea acestuia

               ~ recunoasterea riscului de a ramane fara observatie psihiatrica (se include si familia in acest paragraf)

               ~ accepta acest risc (separat pentru pacient si familie;se prezinta si interesele pecuniare daca e cazul dar  si cele legale incluzand si reprezentativitatea)

               ~ recunoaste gradului de violenta personala (daca e de mentionat si cat adevar contin afirmatiile preajmei)

               ~ accepta acest grad

               ~ recunoaste gradul de violenta a altora

               ~ accepta acest grad

              $ gradul de autocontrol financiar       ~ recunoaste

                                                                        ~ accepta

              $ gradul de independenta financiara ~ recunoaste

...
Pagina 1 din 3
1592 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Numele:
E-mail: Ai cont?
Scrieti mai jos comentariul dumneavoastra. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe PaginaMedicala.ro, va rugam sa utilizati un limbaj civilizat si sa evitati atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli, comentariile dumneavoastra vor fi sterse.
posteaza
Publica un articol
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate